Головна  / Блог / Поради туристам / Захоплива Україна: легендарні мости через Дніпро

Захоплива Україна: легендарні мости через Дніпро

Мости завжди заворожували своєю величністю, красою, а часом і якоюсь особливою таємничістю. Адже це не просто важливе архітектурне спорудження, що з'єднує два береги річки, а свого роду прикраса, пам'ятка і хранитель історія того чи іншого міста. Doba.ua готова познайомити вас з легендарними мостами України, що проходять через могутній і повноводний Дніпро, побачити які варто кожному.

Південний міст – ефектна симфонія архітектури

Оригінальний і дуже красивий міст, що нагадує своїм вишуканим силуетом арфу. Південний міст можна назвати симфонією сучасної архітектури. Здається, що він здатний відгукуватися мелодійними переливами, так як його сріблясті троси візуально схожі на струни арфи. Вантова однопролітна конструкція, перетинаючи могутнє Дніпро, з'єднує правий берег Києва з лівим і відкриває шлях до аеропорту Бориспіль. Це найвищий міст України. Його висота становить 135 м, а довжина і ширина 1256 м і 41 м відповідно. Комплекс, що складається з двох гілок метро, ​​шести автомобільних смуг і тротуарів для пішоходів, був споруджений в 1990 році.


Міст Патона – важлива транспортна магістраль

Міст Патона ось уже понад 60 років є втіленням генія видатного академіка Євгена Патона, в честь якого він і був названий. Крім того, що міст унікальний з інженерної точки зору, він легендарний ще й тим, що першим після війни поєднав правий і лівий береги Дніпра. Попередній міст, як відомо, був підірваний відступаючими німцями. При спорудженні моста був використаний унікальний суцільнозварний метод, автором якого і був Патон. Надалі його винахід став застосовуватися при будівництві мостів, будівель та інших інженерних конструкцій по всьому світу. Міст виділяється потужним силуетом, тому його добре видно з різних точок Києва. На сьогоднішній день він є важливою транспортною магістраллю, через яку щодня проїжджають тисячі автомобілів.


Мерефо-Херсонський міст з унікальною звивистій територією

Ефектна візитна картка і невід'ємна частина міста Дніпро. Завдяки своїм ажурним аркам, відбиваючись у воді, масивний міст схожий на витончене мереживо. Це найдовший (1610 метрів) на території Європи залізничний міст і єдиний, який має звивисту криволінійну територію. Головною його родзинкою є те, що під час сходу і заходу сонця його вигини утворюють закільцьовані красиві візерунки, з'єднуючись з відображенням на воді. На це приголомшливе і зачароване видовище однозначно варто подивитися кожному! За свою унікальність, художню виразність і видатні технічні дані, міст було визнано пам'ятником архітектури і взято під охорону держави.


Амурський міст – грандіозне річкове спорудження

Той, хто з'єднує Амур-Нижньодніпровський і Центральний райони міста Дніпро, Амурський міст є однією з його пам'яток. За призначенням це залізнична і автомобільна інженерна споруда. Сама металоконструкція вражає масивністю і складністю, тому міст сміливо можна назвати одним з найбільш вражаючих річкових будівель. Довгий час він вважався найдовшим в країні. У народі його ще називають Старий, так як міст був побудований ще в позаминулому столітті, в травні 1884 року. З того часу його неодноразово відновлювали і реконструювали, а також розширювали.


Арочний міст – улюблене місце екстремалів

Арочний міст, який об'єднує правий берег Запоріжжя з легендарним і загадковим островом Хортиця, є однією з визначних пам'яток міста. Це найдовший арковий однопрогоновий міст в Україні. Споруда дуже популярно серед городян і туристів, так як тут відкривається приголомшливий вигляд, що зачаровує на природні ландшафти острова і Дніпра. Крім того, міст завоював популярність серед екстремалів завдяки 40-метровій висоті і можливості займатися роуп-джампінгу.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки