Головна  / Блог / Куди поїхати? / Замки Львівщини: загадки історії для туристів

Замки Львівщини: загадки історії для туристів

Львів - унікальне місто, наповнений туристами круглий рік. Але цікаво провести час можна і за межами культурної столиці. У різних куточках Львівської області збереглося чимало старовинних замків, овіяних легендами. Про п'ять найпопулярніших розповідаємо в цьому матеріалі.

5 незвичайних замків

Замки Львівської області - маленькі перлини цього краю, які залучають розкішною архітектурою, страхітливими примарами і заплутаними історіями. Деякі з них збереглися настільки добре, що в їх стінах облаштували музеї, проводять виставки і різні культурні заходи. 

  • Олеський замок

Один з добре збережених замків був побудований на початку XIV сторіччя. Тоді ці території служили кордоном між Польщею і Литвою, а замок - оборонним пунктом. У другій половині XV століття фортеця перестала виконувати колишні функції і стала перетворюватися в доглянуту резиденцію. Кожен новий власник додавав в сувору архітектуру нових шедеврів. Сьогодні замок знаходиться у відмінному стані, всередині нього розташовується філія Львівської галереї мистецтв.

Attachment-1-72.jpeg
  • Підгорецький замок

У період свого розквіту Підгорецький замок був одним з кращих у Східній Європі. Територія навколо вражала масштабами - крім самого палацу, тут був зведений костел і висаджено розкішний парк. У 1956 році пожежа знищила вишукані інтер'єри, але зовнішня архітектура і раніше вражає. Замок в Підгірцях і сьогодні є окрасою маршруту «Золотої підкови». Зараз він закритий на реконструкцію, але оглянути територію можна.

Крім красивого і таємничого вигляду, цей палац відомий як замок з привидами. За легендою в його стінах живе білий привид дружини князя Вацлава Жевуського. А в підземеллях заховані скарби княжого сина і його безцінні напрацювання в області алхімії.

21143zamok.jpg
  • Золочівський замок

Якщо Підгорецький замок вражає зовнішньою архітектурою, то Золочівський привертає внутрішнім оздобленням і експонатами, розміщеним в його стінах. А ще він унікальний тим, що був першим на цих землях замком, в якому провели каналізацію і почали застосовувати камінне опалення. У різні часи він служив королівською резиденцією, оборонною фортецею, навчальним закладом і в'язницею. У наші дні він є музей-заповідник.

На території є Китайський палац з Музеєм східних культур і колишні фортифікаційні споруди, всередині яких відкрито кафе і магазин з сувенірами. Вбиваючи в пошук«Золочівський замок як дістатися», можна побачити що зі Львова ходить автобус до Золочева, також зручно доїхати можна і автомобілем до кінцевої зупинки - місто Золочів, вулиця Замкова, 3.

zol.jpg
  • Свірзький замок

Це середньовічна споруда є пам'яткою оборонної архітектури. Як і багато, спочатку воно зводилося як фортеця, але з часом в ході реконструкцій перетворилося в резиденцію магнатів. Оборонний рів розділяє замок на два двори, оточених різними будівлями. 

За свою довгу історію Свірзький замок не раз переживав облоги і був захоплений військом Богдана Хмельницького. Але його архітектура збереглася в хорошому стані. Тутешні території не раз мелькали в різних фільмах, а в подальшому тут планують відкрити культурно-мистецький центр. 

svirzhskij-zamok-7.jpg
  • Жовківський замок

Старовинний замок в ренесансному стилі прикрашає центральну площу міста Жовква. Як і попередні, він будувався як оборонна фортеця, але з часом пережив реконструкцію і перетворився в розкішний палац, оточений садом і парком. Цей замок не завжди входить в маршрут «Золотої підкови», але вибираючи, що подивитися у Львівській області самостійно, не обійдіть його стороною. 

zhovkivskyj-zamok.jpg

Екскурсії у Львові по замкам актуальні круглий рік. Тому, питання коли краще їхати до Львова не має чіткої відповіді. Як влітку, так і взимку можна зняти квартиру у Львові на добу і замовити екскурсію окремо до кожного замку або по туристичному маршруту з групою.

Де зупинитися у Львові?

Культурна столиця зручна для подорожей, так як всі важливі пам'ятки міста зосереджені в центрі. У зв'язку з великим потоком туристів, у Львові відкрито багато готелів, міні-готелів і хостелів - вільний номер або койко-місце можна підібрати завжди.

Також популярністю користується і подобова оренда, оскільки поєднує в собі комфортні умови і невисокі ціни. Зовсім недорога оренда житла пропонується в спальних районах. Так, наприклад, зняти квартиру подобово Франківський район можна за 350 гривень. Комфортне житло ближче до центру коштуватиме 850 гривень.

Який би варіант ви не вибрали, бажаємо приємних емоцій і яскравих вражень!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки