Головна  / Блог / Куди поїхати? / Зимовий Львів: знайомство з місцевим колоритом

Зимовий Львів: знайомство з місцевим колоритом

Численні путівники, масові туроператори та бувалі мандрівники по Україні в один голос заявляють – Львів прекрасний в новорічні свята. Навіть ми не раз говорили, що найкращий напрямок у новорічно-різдвяні канікули – це саме Львів. І серед спектра майбутніх ярмарок і лабіринту засніжених вуличок не так просто вибрати той самий, ідеальний шлях. Отже, де ж відпочити у Львові, де поїсти та як зняти недороге житло – коротко розбираємося сьогодні разом з Doba.ua.

Пам'ятки Львова: куди піти

Всі пам'ятки Львова так чи інакше сходяться в одній точці міста, що має назву Площа Ринок. На рубежі 2021 та 2022 років Площа Ринок буде ще більш іскритися та гудіти, тому що для місцевих мешканців та гостей міста відкриють ковзанку. Вона запрацює вже 1 грудня та, навіть якщо ви жодного разу не стояли на ковзанах, ми рекомендуємо тут побувати. Впевнені, що на льоду зберуться найцікавіші та найбільш життєрадісні гості свята. Також для шанувальників активного дозвілля свої двері відкриває парк культури імені Богдана Хмельницького, де буде працювати зимове містечко із катанням на санчатах, сноуборді та лижах.

Якщо ж ми говоримо про більш класичні туристичні стежки, які теж будуть цікаві мандрівникам, то для початку огляньте місто з висоти пташиного польоту. Як класичний варіанта підійде міська Ратуша. Кілька поворотів гвинтових сходів – і на вас чекає захоплюючий вид на околиці Старого Львова. А ще ви можете піднятися на дах церкви Ольги та Єлизавети, звідти вид нічим не гірший.

зимний львов 1.jpg

Ми не станемо виділяти якусь одну вуличку, по якій варто пройтися. Простіше порадити піти в Старе місто й просто там заблукати. Якщо ж вас все-таки цікавлять конкретні маршрути, то раніше ми вже розпланували для вас відпочинок у Львові незалежно від сезону.

І їжте, з цього зокрема й формується найкращий відпочинок на Західній Україні. Можете відвідати як культові місця, наприклад, «Копальню кави», «Золотий дукат», «Криївку», «Реберню», театр пива «Правда», так і щось більш тривіальне. Відігріти замерзлі пальці можна з комфортом в кондитерській Білка» або в кав'ярні Штука». Або в кафе-музеї «Фіксаж», де каву подають у оточенні старовинних фотоапаратів. Або в будь-якому іншому кафе, адже в цьому і є родзинка Львова. Вам завжди раді й тут завжди смачно.

Знімаємо житло у Львові з економією

Туристи давно облюбували район Старого міста для оренди на кілька днів. Зовсім поруч знаходяться головні пам'ятки та гарні вулички з бруківки. Топ-3 місця для оренди житла – це Площа Ринок, Вірменський квартал і околиці Палацу Потоцьких. Власники житла знають про любов гостей до цих районів, тому, що приховувати, у високий зимовий сезон піднімають ціни в два-три рази.

Щоб заощадити на житлі, бронюйте його за три тижні до відпустки, а краще й за місяць-півтора. Не бійтеся торгуватися, хоча й не сильно намагайтесь. Львів'яни не такі азартні як одесити, і швидше за все занадто запеклі торги зіпсують настрій та ні до чого не призведуть.

снимаем жилье.jpg

Зазвичай більшість туристів прагнуть зняти квартиру у Львові. Але ж можна зняти і кімнату. Бюджетне житло у Львові представлене не тільки висококласними апартаментами, а й невеликими кімнатами в старих будинках та квартирах з високими стелями. Господарі дуже гостинні, а якщо ви приїжджаєте наодинці або вдвох, то вам зовсім немає сенсу витрачати більше.

Також можна заощадити, знявши житло десь в більш віддаленому від центру районі. Львів не такий великий за масштабами, і на трамвайчику цілком можна дістатися бажаного пункту призначення. А житло в районі стадіону буде рази в три дешевше, ніж в центрі Старого міста.

Скільки грошей брати з собою

В попередніх матеріалах ми вже підраховували, у скільки обійдеться поїздка до Львова на вихідні удвох. Якщо говорити про новорічні свята, то в цілому вартість вояжу складається з декількох параметрів:

  1. Житло на добу – 100 гривень за ліжко-місце, однокімнатні квартири у Львові подобово коштують від 250 гривень;

  2. Середній чек на харчування – обід на двох у туристичному місці близько 500 гривень, в нетуристичному на двох обід обійдеться до 300 гривень;

  3. Екскурсії – в невеликі музеї квитки по 20–50 гривень, на великі екскурсії ціна стартує від 100 гривень;

  4. Транспорт – ж/д квитки обійдуться близько 700 гривень на двох в одну сторону, ціна на трамвайчик становить 5 гривень.

львов ярмарка.jpg

Якщо ви відправляєтеся удвох на три дні без дитини, то в середньому така відпустка обійдеться вам приблизно в 4 000–5 000 гривень, без урахування сувенірів і раптових додаткових витрат.

Відпочинок взимку – це багато смачного какао, аромату випічки з кондитерських, хрускіт снігу під ногами та новорічні мелодії звідусіль. Приїжджайте до Львова на зимові канікули – така відпустка запам'ятається вам назавжди! А завдяки каталогам Doba.ua оренда житла у Львові вам завжди доступна за привабливим цінами. Швидше пакуйте валізу, середньовічна казка зачекалася вас!

Найкращий напрям в новорічно-різдвяні канікули - саме Львів. Де відпочити у Львові, де поїсти та як зняти недороге житло, розбираємося сьогодні разом з Doba.ua.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки