Головна  / Блог / Куди поїхати? / Зимовий сезон в Україні – куди поїхати

Зимовий сезон в Україні – куди поїхати

Гірськолижні курорти, мегаполіси, що блищать вогнями, термальні джерела, колоритні українські села – є так багато місць, де можна цікаво відпочити в Україні взимку. Про найпопулярніші напрямки в зимовий сезон, читайте в нашому матеріалі.

Чим зайняти себе у відпустці взимку?

Відпочити в Україні взимку можна як за великі гроші, так і за скромний бюджет. Вибір напрямку залежить лише від ваших уподобань. Активний відпочинок, релакс, сімейне дозвілля або відпустка наодинці з собою – будь-який варіант можливий, варто тільки захотіти.

снегоходы.jpg

Активний відпочинок на гірськолижних курортах

Відпочинок в Карпатах – один з найпопулярніших напрямків. Покататися на лижах в Україні приїжджають навіть гості з-за кордону. На радість туристам є великий вибір курортів – від дорогих і сучасних, до більш простих і бюджетних.

Найсучасніший та дорогий курорт – «Буковель». Тут є все для ідеального гірськолижного відпочинку: засніжені траси всіх рівнів складності, пункти прокату сучасного лижного спорядження, готелі, ресторани, великий вибір розваг. Але відпочинок в «Буковелі» обійдеться в чималу суму.

буковель.jpg

Більш бюджетні ціни можна знайти на інших зимових курортах України. Славське, Пилипець, Красія, Мигове, Ізки – всіляких розваг тут менше, але найголовніше є. Засніжені схили, підіймачі та прокати спорядження працюють на всіх курортах. З вибором де зупинитися також проблем не виникне. Підібрати та забронювати подобове житло в Ізках, Пилипці, Верховині та інших курортах можна на сайті Doba.ua.

горнолыжный курорт 1.jpg

Релакс в термальних джерелах

Якщо взимку на активності не тягне й хочеться більш спокійного відпочинку, варто подумати про термальні курорти. Термальні води – відомий спосіб оздоровитися і гарненько відпочити. В Україні велика частина джерел зосереджена на Закарпатті. Берегове, Косонь, Лумшори – басейни з термальними водами та чани подарують те саме тепло і релакс, якого так не вистачає в холодний період.

Один з найрізноманітніших комплексів знаходиться в селі Косонь Закарпатської області. Оздоровчий центр «Косино» – це сім різних басейнів з термальними й прісними водами, сауни на будь-який смак, масажний кабінет, ресторани та готель. Відпочинок в такому місці запам'ятається на довго.

косино.jpg

Пізнавальний відпочинок на Полтавщині

Шанувальникам класичної літератури та любителям цікавих історій рекомендуємо відправитися в Полтавську область. А саме – в колоритне село Диканька. Саме ці місця надихнули Миколу Гоголя на написання «Вечорів на хуторі біля Диканьки». Взимку тут панує справжня казка, а свята відзначають дотримуючись українських народних традицій.

Неподалік від Диканьки знаходиться селище Гоголеве, де розташований Національний музей-заповідник імені Миколи Гоголя. Тут у цікавій театралізованій формі можна познайомитися з особистістю письменника і дізнатися багато цікавих фактів з його біографії.

усадьба гоголя.jpg

Подорожуючи Полтавською областю, рекомендуємо на пару днів зупинитися в самій Полтаві. Покуштувати знаменитих галушок, помріяти на Івановій горі, відвідати заповідник «Поле Полтавської битви». Зупинитися можна в готелі або орендувати подобове житло. Запит «квартири на добу Полтава» приведе вас в каталог подобової оренди житла Doba.ua.

Знайомство з етнографією в різних областях

Музей «Пирогів» і скансен «Мамаєва Слобода» в Києві, Музей побуту та архітектури Середньої Наддніпрянщини в Переяславі-Хмельницькому, «Шевченківський гай» у Львові, Музей історії сільського господарства на Волині – в Україні є велика кількість музеїв просто неба, які наочно знайомлять з історією. Старовинні хати, предмети побуту, майстерні в яких проводять майстер-класи з давніх ремесел, театралізовані вистави – якщо ви не любитель сидіти на місці, організуйте тріп українськими скансенами.

этнография.jpg

Зимові поїздки Україною – де зупинитися

Подорожувати Україною можна різними способами: на автомобілі/поїзді/автобусі, на літаку або автостопом. Будь-який варіант має свої плюси й мінуси. Який би ви не вибрали – продумуйте маршрут заздалегідь. Якщо це громадський транспорт – купуйте квитки якомога раніше, оскільки взимку багато свят і квитки розкуповують в мить. Подорожуючи на своєму автомобілі – не забувайте стежити за прогнозом погоди, щоб не опинитися в дорозі, коли почнеться заметіль.

дорога.jpg

Також, вибираючи де відпочити взимку, заздалегідь варто подбати й про те, де зупинитися. Великий вибір готелів і пропозицій подобової оренди дозволяє підібрати житло на будь-який смак і гаманець. Але важливо пам'ятати: чим ближче свята, тим менше вільних місць і вище ціни. Знайти та забронювати подобово квартири у Львові або в будь-якому іншому місті України можна на сайті Doba.ua.

камин.jpg

Який би напрям ви не вибрали, відпочинок в Україні взимку приємно здивує різноманітністю. Зимовий Київ і Львів закохують барвистими ярмарками та новорічними локаціями, Карпати підкорюють своїми гірськолижними курортами, Одеса вразить холодними морськими пейзажами. Наважуйтесь і ви не пошкодуєте!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки