Головна  / Блог / Поради туристам / Зустрічаємо травень у всеозброєнні: 7 місць, де відпочити на травневі свята

Зустрічаємо травень у всеозброєнні: 7 місць, де відпочити на травневі свята

Скучили за вихідним? Травень приносить 2 улюблених свята, – День Перемоги та День праці, – а це 4 повноцінних вихідних! Doba.ua зробила добірку місць, де можна провести весняний вікенд з користю для душі та тіла.

Сходження на Говерлу

Весна – пора починань та нових відкриттів. Відкрийте для себе найвищу гору і найвищу точку на території України – Говерлу, де можна відчути момент щасливого тріумфу. Гора розташована на межі Закарпатської та Івано-Франківської областей. Недалеко від неї розташувалися такі міста, як Рахів, Ясиня і Ворохта, відомі, як одні з найпопулярніших туристично-рекреаційних центрів Західної України. Тут ви зможете подихати свіжим повітрям, попити води з унікальних мінеральних джерел, відчути справжній український колорит і зустріти весняне пробудження природи в одному з найбільш казкових місць України.

Сплав по Дністровському каньйону

Якщо ви мрієте поринути у світ первозданної природної краси, вирушайте в незабутній і насичений сплав Дністровським каньйоном. Дністровський каньйон - одне з Чудес України. Він розташований на заході країни: лівий і правий берег каньйону належать різним областям: лівий – Хмельницькій та Тернопільській, а правий – Чернівецькій та Івано-Франківській.

Порослі лісом, берега, луки, таємничі печери, гроти, численні водоспади, руїни фортець – все це Дністер.

Тут забуваєш про побутові проблеми, щоденній рутині. Це річка, яка вдихне в кожного життя, запалить вогник в очах і подарує здоровий рум'янець.

Дендропарк «Софіївка»

Парк «Софіївка» ще називають музеєм живої природи та одним з найкрасивіших місць, створених людськими руками. Знаходиться парк в місті Умань, Черкаської області. Це прекрасне місце для прогулянок з сім'єю або друзями.

Кожен куточок «Софіївки» наповнений затишком і любов'ю. Чисте повітря і мальовничі панорами дозволяють відволіктися від міського галасу, тим більше, що тут є на що подивитися: дзеркальної гладі ставків, мальовничі водоспади, фонтани, а також статуї, гроти і підземна річка. Особливо привабливий і ошатний цей парк навесні, коли розквітають сотні фруктових дерев, унікальне тюльпанове дерево, рожевий чагарник рододендрона і чудові зарості болотного ірису і бузку.

Алея сакур в Ужгороді

В кінці квітня і на початку травня Ужгород перетворюється в ароматну рожеву хмару. Тисячі дерев сакури зацвітають, подумки несучи нас в країну висхідного сонця – Японії. Разом з сакурами в Ужгороді розквітають білі, фіолетові та рожеві магнолії, розпускаються квіти айви, що надає цьому райському саду ще більшої барвистою феєрії.
Щороку на травневі свята можна також стати учасником дійства «Сакура Фест» і спробувати себе в одному з його численних заходів.

Ландшафтний парк Буки

Зробити неповторну фотосесію, загадати бажання біля трьох жаб, що приносять благополуччя, доторкнутися до каменя привезеного зі святих місць Ізраїлю –все це можливо на території ландшафтного парку «Буки» в Київській області. Зразок рукотворної краси побудований на берегах річки Роставиця. Зовсім недавно там було розчищено русло річки, відновлена ​​дамба, на берегах збудований архітектурний комплекс з великою кількістю містків, альтанок і різноманітних скульптур. На вихідні тут, як правило, багато молодят, які приїжджають зробити романтичну зйомку або здійснити обряд вінчання в церкві Св. Євгенія Великомученика.

Світло-музичний фонтан у Вінниці

На травневі свята у Вінниці традиційно проходить відкриття нового сезону найбільшого в Європі світло-музичного фонтану. Це видовищне феєричне шоу залишить незабутні емоції та ні з чим незрівняний захват. Дійство супроводжують дивовижні лазерні та світлові ефекти та величезна відео-проекція на воді.

Плавучий фонтан «Рошен» занесений до переліку пам'яток України, які легко прикрасять ваш травневий відпустку.

Фестиваль повітряних куль в Кам'янець-Подільському

Якщо продовжити собі ще трохи травневі свята, 18-21 травня можна відправитися на один з найкрасивіших фестивалів весни – «Назустріч Сонцю».

Під час цього фестивалю блакитне небо Кам'янець-Подільського стає різнобарвним. Це чудова можливість не тільки відвідати фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Побачити середньовічні фортеці з висоти пташиного польоту, насолодитися неймовірними краєвидами та потрапити на святкування Дня міста Кам'янця-Подільського, що пройде там вже 20 травня.

Плануючи відпочинок в одному з туристичних міст України, слід заздалегідь подбати про житло. На нашому сайті представлені понад 35 тисяч варіантів житла для вашого комфортного відпочинку.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки