Головна  / Блог / Поради туристам / Кращі курорти України для оздоровлення восени

Кращі курорти України для оздоровлення восени

Сезон активного літнього відпочинку завершено, тож багато хто з нас занурюються в суєту сірих буднів. Але якщо довгоочікувана відпустка припала на жовтень або листопад – це зовсім не привід сумувати. Осінь – прекрасна пора для того, щоб зміцнити здоров'я, набратися енергії та підготуватися до зими. Якщо ви цікавитеся, де відпочити восени, сміливо вирушайте туди, де можна оздоровитися. В Україні великий вибір санаторіїв і здравниць у наймальовничіших куточках природи.

Трускавець – класика осіннього відпочинку

Трускавець – місто у Львівській області та найвідвідуваніший курорт на мінеральних водах, розташований в передгір'ї Карпат. Свою популярність він придбав ще в середині XIX століття.

«Нафтуся», «Марія», «Софія», «Юзя», «Броніслава» – відомі мінеральні джерела Трускавця, які застосовують для лікування і профілактики захворювань нирок і травної системи.

Крім бюветів з лікувальними водами, курорт приваблює туристів гірською природою та розвиненою інфраструктурою. Для любителів активного відпочинку і розваг в Трускавці є прокат квадроциклів та велосипедів, кінотеатр, дельфінарій, розважальні комплекси, ресторани, торгові центри. У місті багато пізнавальних і мальовничих місць: старовинний курортний парк «Адамівка», Музей просто неба з міні-зоопарком «Підгір'я», Музей історії Трускавця, Художній музей ім. Біласа.

Насолоджуємося спокійним відпочинком в Моршині

Моршин – ще одна здравниця Західної України. Невелике містечко розташоване на схилі Карпатського хребта за 82 кілометрів від Львова. Відпочивальники їдуть сюди, щоб випити лікувальної води та відпочити від повсякденної суєти. Через невисокий рівень мінералізації, джерело Моршина відносять до універсальних. В першу чергу воду рекомендують пити тим, кого турбують порушення роботи травної системи. З оздоровчих процедур на курорті пропонують ванни-джакузі з мінеральною водою, кисневі коктейлі, озокеритотерапію, електрофорез, відпочинок у соляній кімнаті та багато іншого.

Моршинський курорт – тихе та спокійне місце для оздоровлення та відпочинку. На його території розташований великий доглянутий парк з міні-зоопарком. Вечірнє дозвілля урізноманітнить похід на концерт в місцевий будинок культури, в кафе або ресторан. З Моршина можна відправитися на екскурсію до Львова. Навіть якщо ви багато разів відвідували це чудове місто, в ньому завжди знайдуться незвідані стежки.


Хмільник – унікальна здравниця Поділля

Невелике старовинне місто Хмільник розташувалося на острові, утвореного рукавами річки Південний Буг. У 1934 році тут було відкрито джерело води з унікальним вмістом радону і корисних мікроелементів. Пізніше на курорті виявили торф'яні грязі, які використовують в оздоровчих процедурах.

Хмільник щорічно відвідує близько 45 тисяч туристів. Сюди їдуть з метою загального оздоровлення і лікування хребта, суглобів, порушення кровообігу та інших захворювань. На курорті розташувалося велика кількість санаторіїв з доглянутою територією і сучасним медичним обладнанням. З місцевих визначних пам'яток – кутова вежа від фортеці 16 століття, палац графа Ксідо, пішохідний арочний міст через річку Буг, православні храми і костели.

Миргород – українська Швейцарія

Курорт Миргород розташований на рівнинах Полтавщини в парковій зоні на берегах річки Хорол. Щорічно його відвідує понад 30 тисяч відпочивальників. В Миргород відправляються з метою лікування захворювань органів травлення, порушення обміну речовин і для загального оздоровлення. Цілюща вода «Миргородська», якою славиться курорт, віднесена до кращих мінеральних вод світу.

Тут створені всі умови для лікування і комфортного відпочинку. А чого тільки варте свіже повітря і гостинність місцевих жителів. У Миргороді туристи можуть прогулятися місцями, в яких жив Гоголь, відвідати музей кераміки та зазирнути до магазину гончарних виробів. На території є палац культури з розважальними закладами та великою кіноконцертною залою.

Грязьове лікування у Куяльнику

Куяльник – це лиман, який розташований в північно-західній частині Чорного моря в межах міста Одеси. У санаторіях Куяльника використовують цілющу грязь і ропу з високим вмістом морської солі. Курорт підходить для загального оздоровлення, зміцнення імунної та нервової системи. Унікальна лікувальна грязь лиману має омолоджувальну дію, а ропа виводить токсини. Тут можна відвідати сауну, прийняти душ з мінеральної води, купуватися в басейні з ропою і сходити на грязьовий пілінг.

Дорога з Куяльницького лиману до центру Одеси займе близько години часу. Тому можна насолодитися малолюдними морськими пейзажами.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки