Головна  / Блог / Куди поїхати? / Пам'ятки Києва: Топ-10 місць

Пам'ятки Києва: Топ-10 місць

Київ здається таким неосяжним, як же вибрати, на що звернути увагу? Команда Doba.ua зібрала для вас найнезвичайніші місця Києва, які хоч раз повинен побачити кожен.

Особливості столичного колориту

Столиця – передова та пробивна, старовинна, велична, з багатою історією. Тут все змішується в один великий клубок вибухових вражень – в одному куточку можуть знаходитись сучасна галерея мистецтв і найдавніший храм. За цим, мабуть, і приїжджають до Києва. Золотоверхе місто дарує яскраві враження кожному гостю в будь-яку пору року.

1 киев панорама.jpg

Топ-10 місць в Києві

Вулиця Хрещатик

Найвідоміша та популярна вулиця столиці. Разом з цим, одна з найкоротших центральних вулиць в Європі. Тут багато закладів, бутиків, сувенірних крамничок. Вихідними та на свята вулицю перекривають і роблять пішохідною зоною, влаштовуючи гуляння. Щоб зануритися в цю атмосферу, пропонуємо орендувати квартиру біля Хрещатика прямо зараз.

крещатик.jpg

Майдан Незалежності

Понад десять століть ця площа ставала місцем найважливіших подій в житті як Києва, так і України. Зараз Майдан сповнений духом патріотизму. Тут можна побачити інсталяції героїчних подій 2014 року, стелу Незалежності та красиву архітектуру навколо.

Майдан.jpg

Софійська площа

Скільки легенд огортає цей куточок Києва – не перерахувати. Крім собору туристам варто звернути увагу на пам'ятник легендарного гетьмана Хмельницького. Якщо вам пощастить потрапити сюди в період новорічних свят, то зможете побачити головну ялинку країни та познайомитися ледве не з усіма киянами.

Київ_-_Софійська_площа_DSC_2333.JPG

Золоті ворота

Цей історичний куточок був зведений ще за часів Київської Русі, як оборона споруда.  Уже в 1970 році цей історичний монумент відреставрували та перетворили в пам'ятку. Зараз вихід зі станції метро Золоті Ворота прикрашає величезна дерев'яна споруда та пам'ятник князю Володимиру.

1280px-Украина,_Киев_-_Золотые_ворота_04.jpg

Адміністрація президента та Будинок з химерами

Будинок з химерами – одна з точок must visit в Києві. Два будинки, Адміністрація президента та Будинок з химерами, стоять один навпроти одного. Адміністрація, побудована в позаминулому столітті, служила резиденцією всілякому керівництву країни. Зараз за білосніжними стінами вирішуються найважливіші державні питання. Навпроти – цікавіша своєю архітектурою будівля, Будинок з химерами. Містичний, але разом з цим прекрасний будинок побудував архітектор Городецький. Свою любов до полювання він втілив у фігурах звірів на стінах і на даху будинку. Зараз тут ніхто не живе, це приміщення використовується для приймання почесних гостей. Але оселитися з видом на Будинок з химерами або навіть біля Адміністрації президента ви можете й сьогодні.

1280px-Будинок_з_химерами_-_panoramio_(3).jpg

Пейзажна алея

Пейзажна Алея являє собою інсталяцію просто неба у вигляді химерних звірів і чарівних істот. Лавки, арки та скульптури у вигляді котів, зайців, зебр, тигрів і ельфів на стосі подушок. Ви напевно бачили фотографії цього місця у знайомих, саме час зробити й собі таке фото.

Пейзажна_алея.jpg

Володимирська гірка

Колись парк Володимирська гірка був єдиним безкоштовним до відвідування, а зараз – це багаторівневий центр культурного дозвілля місцевих жителів і гостей міста. Саме сюди веде відомий скляний міст, звідки відкриваються грані краєвиди на широкий Дніпро та місто. І тут за життям столиці смиренно спостерігає князь Володимир Великий.

Володимирська_гірка.jpg

Андріївський Узвіз

Мабуть, можна сказати, що ця вулиця сконцентрувала в собі найцікавіші місця в Києві. Колись саме через цей узвіз везли товари на подільський ярмарок до річкового порту. Зараз на брущатих вигинах спуску розташувалися галереї мистецтва, Андріївська церква, пам'ятники, ресторанчики, музеї та театри. Тут же знаходиться містична Лиса гора. Познайомитися з цим місцем ближче можна, орендувавши житло біля Андріївського узвозу.

андреевский спуск.jpg

Контрактова площа

Андріївський узвіз приводить киян прямо на Контрактову площу. Колись тут вели запеклі торги купці, а зараз тут знаходиться Києво-Могилянська академія, крутиться величезне колесо огляду. Але іноді все також влаштовують грандіозні ярмарки. Особливо колоритно тут в новорічні свята.

контрактова площа.jpg

Києво-Печерська Лавра

Найдуховніший відпочинок в Києві тут. Зараз це численні печери, наповнені чарівним духом і сакральністю. Ось уже тридцять років це місце – не тільки центр поклоніння православних вірян, а й пам'ятник Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Прекрасна архітектура, давні ікони та гарний краєвид – Києво-Печерська лавра відкриває двері та у свята, і в будні.

kiev-pechersk-lavra.jpg

Приїжджайте до столиці на свята або просто так, щоб в живу побачити всі культурні пам'ятки. Ми зібрали найцікавіші локації, де погуляти одному або разом з друзями. Столицю переповнюють сучасні та давні цікаві пам'ятки, саме час їх відкривати!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки