Головна  / Блог / Куди поїхати? / Романтичні гірськолижні місця

Романтичні гірськолижні місця

Засніжені зимові курорти за кордоном та в Україні – гарний варіант для романтичної подорожі. Рівні лижні спуски, гарячі чани з краєвидом на гори, затишні котеджі з камінами – у цьому матеріалі ми зібрали найкращі місця для романтичного відпочинку взимку.

Найкращі гірськолижні курорти світу

Після осінньої сірості найкращим рішенням буде провести зимову відпустку на одному з гірськолижних курортів Карпат або Альп. Для початку розповімо, де можна провести романтичний уїк-енд у різних куточках світу, а потім запропонуємо варіанти для поїздки до Карпат взимку.

Кіцбюель – старовинне містечко в Австрії з вузькими вулицями, численними бутіками, ресторанами та барами. Разом з цим, це відомий гірськолижний курорт, розташований посеред Альпійських гір. Сезон катання тут починається у грудні і триває до квітня. Є траси як для новачків, так і для складних спусків, які використовують для проведення спортивних змагань. Плануючи романтичний відпочинок для двох у Кіцбюелі, важливо заздалегідь дізнатися про дати заходів, щоб встигнути забронювати житло.

kitzbuehel2.png

Не менш вдалою відповіддю на запитання «куди краще поїхати в лютому до Європи?» стануть Французькі Альпи. Один із найпопулярніших зимових курортів – Межев. Старовинна готична архітектура дає зрозуміти, що цьому містечку вже багато років. Але завдяки великому потоку туристів інфраструктура курорту розвинена добре. Високий сервіс та обладнані траси зроблять романтичну відпустку комфортною. Серед активностей – катання на ковзанах на олімпійській ковзанці, собачі упряжки, польоти на повітряній кулі та легкомоторному літаку навколо Монблану. 

Романтичний відпочинок можна зробити і в Швейцарії. На території Бернських Альп є багато гірськолижних курортів. Один із таких – Венген. Це маленьке красиве село, оточене горами. Дістатися туди можна вузькоколійною залізницею, що додає подорожі романтики. Там немає фешенебельних ресторанів. Їхати туди варто за активним лижним відпочинком та тихими романтичними вечорами біля каміна.

37284_32001800.jpeg

Ще одна країна, природна краса якої змушує затамувати подих – Канада. Для відпочинку взимку варто звернути увагу на Національний парк Банф. З настанням холодів парк перетворюється на гірськолижний курорт із трасами для новачків та професіоналів. Крім лижного відпочинку, тут можна насолодитися купанням у гарячих джерелах, покататися на ковзанах, поїздити у собачих упряжках.

Якщо хочеться максимально різноманітного відпочинку, тоді рекомендуємо вирушити до Італії за маршрутом Селла-Ронда. Це нескладний кільцевий маршрут, який проходить через кілька гірськолижних курортів, які розташовані навколо гірського масиву Селла. 

Романтичний відпочинок у Карпатах

Гарних місць в Україні взимку вистачає. Якщо говорити про відпочинок у Карпатах, то насамперед варто згадати Буковель. Відпочинок у Буковелі популярний і влітку, але у зимовий сезон кількість активностей зростає вдвічі. Окрім лижних спусків різних рівнів, на території є етнопарк із зоопарком, довгий тролей, санна траса, байк-зіп та родільбан, льодова ковзанка. Також туристів щороку дивують унікальним готелем, збудованим зі снігу та льоду.

Гірськолижний курорт у Буковелі – не єдине чудове місце. Не менш мальовничі краєвиди оточують курорт Мигово. Але туристів тут значно менше. Серед розваг, окрім лижних спусків, в Мигово є карпатські чани, сноутюби та ковзани, екскурсії до сусідніх пам'яток. 

migovo_ski.jpg

Якщо романтичну поїздку хочеться розбавити гострими відчуттями, варто вирушити до Карпат на лижі. на Драгобрат. Це найвищий гірський курорт Українських Карпат. Добиратися сюди непросто, але відпочинок того вартий. На схилах Драгобрату прокладено траси середнього та складного рівня, але головна фішка – наявність трас для фрірайду. 

А якщо екстрим – не найкращий варіант, тоді зверніть увагу на Славське. Невеликий гірськолижний курорт у Львівській області, де відпочити взимку в Україні можна активно та економно. Тут можна і на лижах покататися, і в лазні відпочити. 

Щоб відпочинок пройшов на романтичній ноті без неприємних сюрпризів, квитки та житло у пік сезону краще забронювати заздалегідь. Підібрати котедж для двох або забронювати номер в готелі без посередників можна на сайті Doba.ua.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки