Головна  / Блог / Поради туристам / У чому різниця між мандрівниками та туристами

У чому різниця між мандрівниками та туристами

У пошуках чи пригод або по життєво необхідним причин, але люди подорожували завжди. У той же час, поняття туризму з'явилося порівняно недавно. Зараз більшість туристів відправляються в поїздки, щоб відпочити і розважитися. Тих же, хто подорожує в пошуках нових вражень і знань, називають мандрівниками. Наскільки істотно мета цих двох категорій людей впливає на специфіку поїздок?

Тривалість подорожі

Коли ми говоримо про мандрівників, то уявляємо людей, які в поїздці проводять більше часу, ніж удома. Туристи ж, навпаки, весь рік старанно працюють, щоб насолодитися відпочинком протягом короткострокової відпустки. У останніх вільного часу менше, тому вони планують подорож заздалегідь, намагаючись передбачити будь-які форс-мажори, а головним критерієм якості поїздки вважають комфорт. Мандрівники надають зручностей в дорозі менше значення, а заради складнопроходимого, але цікавого маршруту можуть багатьом і пожертвувати. Наприклад, сном, кількістю прийомів їжі або останніми грошима.


Мотивація

Мотивація мандрівників полягає в тому, щоб дізнатися якомога більше нового. До набутих знань вони ставляться дуже ревно і вважають їх своїм найкращим придбанням. З іншого боку, туристи найбільше цінують емоції, подаровані відпочинком. Саме за ними вони і відправляються в поїздку. Поетом перші частіше вибирають гори або маловивчені міста, а другі - барвисті мегаполіси або курорти.

Багаж

Мандрівники беруть в дорогу мінімум речей. Часто їх кількість йде в розріз з поняттям комфорту, але зате це робить пересування по місцевості більш мобільним. Туристи пакують валізи «про запас». Хто знає, які заходи випаде щастя відвідати?


Програма подорожі

Турист – це суцільна регламентованість дій. Розклад екскурсій, транспорту, час прибуття і відправлення він буде знати задовго до поїздки, тому що за короткий час йому необхідно встигнути побачити всі визначні пам'ятки і застрибнути в вагон зворотного поїзда. Його маршрут спланований до дрібниць, а будь-яке відхилення від задуманого викликається легкий шок. У мандрівника все навпаки. Він ніби прагне непередбачуваності, без якої поїздка втрачає сенс. Мандрівник скоріше віддасть перевагу автостопу, ніж просидить 4 години на залі очікування.

Проживання

Але є одна річ, до якої однаково вдаються як туристи, так і мандрівники. Це оренда квартири або будинку. Перші отримують жаданий комфорт, так як знімне житло – все одно що власний будинок. Другі ж не обмежені бюрократичними витратами, як того вимагають в готелях. Крім того, в їх розпорядженні кухня і ванна, завдяки чому кількість багажу легко скорочується до мінімуму.

Після того, як ми розібралися, в чому різниця між мандрівниками і туристами, можна з легкістю визначити, ким є ви. Але головне не це, а те, які враження і спогади ви привезете додому.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки