Головна  / Блог / Поради туристам / Як кинути все і поїхати в подорож без підготовки

Як кинути все і поїхати в подорож без підготовки

В очікуванні відпустки необхідно все чітко спланувати, прикупити квитки, скласти правильно валізу і нічого не упустити. Але вам не здається, що в цьому якось втрачається вся туристична романтика? Адже ж подорожі - це драйв і багато цікавих несподіванок. Тоді має сенс зірватися в поїздку прямо завтра, раз душа просить?

Планувати неможна імпровізувати

Ми, що живемо за чіткими схемами і планами, побоюємося несподіванок. Але не так все страшно. Адже головна перевага таких поїздок - можливість отримати масу вражень, побачити набагато більше.

Спланована подорож забезпечує деяку стабільність і впевненість, що все буде як треба. Ви чітко знаєте, що є місце ночівлі, екскурсії заброньовані, оренда машини забезпечена. А з іншого боку?

З іншого боку, якщо ви їдете спонтанно, то вже апріорі готові до форс-мажорів. І якщо щось піде не так, зможете без зайвої паніки імпровізувати. Також світова туристична практика показує, що, діючи за чіткою стратегією, мандрівник часто пропускає цікаві заходи і знайомства. В силу обмеженості часу і свободи дій.

Визначаючись, чи готові ви ні з того, ні з сього кинутися в близькі або далекі краї, не впадайте в крайнощі. Зрештою, якщо імпровізація вам не припаде до душі, ви з легкістю зможете розпланувати залишок туру в найближчому інтернет-кафе через ноутбук або смартфон.

Організуємо спонтанну поїздку

Всупереч помилкам авантюристів, поїхати кудись зовсім без підготовки надовго не вдасться. Спонтанна подорож реально лише в межах сусідніх областей. Коли регіон вам більш-менш знайомий, люди зрозумілі, а у разі несподіваних ситуацій повертатися додому легко і швидко. В іншому разі хоч мінімальну підготовку, але провести варто.

Мова йде про замовлення квитків, оформлення необхідної документації (візи, довідок) і первинне бронювання. Якщо ви їдете в незнайому країну ні з того, ні з сього вперше, то обзаведіться ночівлею хоч на перші кілька ночей. Це необхідно, щоб ви змогли акліматизуватися і звикнути до незвичного середовища без зайвого стресу. Коли несподівані подорожі стануть для вас більш звичною практикою, ви вже з легкістю зможете домовлятися про житло за місцем, за пару годин, з місцевими.

До речі, хорошою альтернативою в таких випадках може стати коучсёрфінг. Це сучасний туристичний сервіс, що дозволяє туристам жити у місцевих за помірну плату або взагалі на дружніх умовах. До того ж, це забезпечує безпосередній контакт з корінними жителями регіону, спрощує пошук цікавих місць і дарує масу вражень.

Вирушаючи в незнайомий регіон, ознайомтеся з місцевими традиціями, законами і правилами. Не маючи чіткого графіка, уявлення про музеї і храми, в пошуках житла вам доведеться часто спілкуватися з місцевими жителями. Тому необхідно розуміти, як в конкретному регіоні будується комунікація і чого краще не робити.

Для спрощення раптових подорожей підшукайте собі компанію. Погодьтеся, на милі божевілля набагато легше вирішуватися разом із друзями. Це стане гарною підтримкою і частково убезпечить.

Як тільки вам прийшла думка про подорож, зверніться до туроператорів і авіакомпаній у пошуках гарячих турів. Часто за минулими сезонами вони пропонують вигідні пропозиції в різні регіони і країни, вам лише потрібно вибрати.

І, що найважливіше, будьте готові до стресів і не покладайте величезних надій на такий відпочинок. Мова йде про висококомфортне дозвілля і проживання. Подорож «на перекладних», піші прогулянки, діалоги з поступливими або консервативними місцевими. Все це може бути не найпростішим. Але вже точно захоплюючим.

По суті, імпровізовані поїздки підходять людям, яким не дістає нових вражень і які не бояться труднощів. Але натомість стресу через певну невизначеність спонтанна подорож подарує повне перетворення і тотальне перезавантаження кожному, хто наважиться. Після цього головне - повернутися в робочу колію, згадуючи весь цей драйв.




Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки