Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як скласти ефективний опис свого об'єкта: основи копірайтингу

Як скласти ефективний опис свого об'єкта: основи копірайтингу

Хороший текст підвищує привабливість оголошення, а значить збільшує шанси на здачу в оренду саме вашого житла. Скласти якісний опис квартири або будинку нескладно, знаючи основні прийоми копірайтингу.

Визначте свою аудиторію

Перше, що потрібно зробити перед написанням тексту для вашого оголошення, визначити свою аудиторію. У разі подобової оренди, ваша аудиторія – це гості, яким ви готові здавати житло. Для яких гостей підходить ваша квартира? Чи приймаєте ви гостей з маленькими дітьми, дозволяєте заселення з тваринами? Чи є у квартирі обладнане місце для можливості працювати віддалено? Чи можна організовувати у вашій квартирі свята?

Хороший текст висловлює турботу про гостей. Визначивши для себе потенційних гостей, ви зможете скласти опис, що буде чіпляти.

блокнот.jpg

Складіть розгорнутий опис 
25-25-4.png

Чим детальніше буде опис, тим більше шансів зачепити гостя. Для початку вкажіть всю основну інформацію: місце розташування житла, наявність автомобільних стоянок або зручної транспортної розв'язки поряд, кількість кімнат і спальних місць. Пропишіть зручності та послуги, які ви готові надати гостям.

Важливо! В описі не варто вказувати номер телефону, давати посилання на інші ресурси або згадувати їх назви, вказувати інформацію про інші об'єкти оренди, в тому числі про ті, що розміщені на Doba.ua.

Використовуйте відгуки гостей

Отримуйте зворотний зв'язок від своїх гостей. Спираючись на їх відгуки, актуалізуйте опис, що вже існує. Наприклад, якщо кілька людей зазначили, що у вашій квартирі зручне ліжко – використовуйте це в описі. Негативні відгуки також важливі, якщо на них вчасно і правильно реагувати – вони допоможуть звернути увагу на проблему й за необхідності виправити її.

укр отзывы укр.png

Відгуки допоможуть вам зрозуміти як писати про те, що дійсно важливо гостям. Наприклад, вашим гостям може бути все одно куди виходять вікна, а ось наявність пральної машини або WI-FI, що добре працює, має першорядну важливість.

Пишіть коротко

Детальний опис не обов'язково має бути занадто довгим. Виділіть головні переваги вашої квартири та опишіть їх. Використовуйте короткі речення та короткі абзаци. Уникайте великої кількості прикметників, якщо ліжко двоспальне, а матрац анатомічний – так і пишіть (без використання слів: дуже велика, неймовірно м'який і т. д.). Потенційному гостю не важливо, наскільки дивовижний вид з балкона вашої квартири, але може бути важливо, що балкон є.

Структуруйте текст

Якщо опис виглядає, як суцільне полотно тексту – його важко читати й важко сприймати. Якщо текст не структурований, він виглядає непривабливо. Щоб ваше опис хотілося прочитати, розділяйте текст на невеликі абзаци. Навіть якщо кількість знаків невелика, текст все одно необхідно розділяти.

укр описание структурированное укр.png

Пишіть грамотно

Перед публікацією тексту, перевірте його на грамотність. Щоб уникнути грубих помилок, скопіюйте свій текст в документ Word або Google Docs. Також перевірити текст на грамотність можна в різних онлайн-інструментах.

Дайте тексту «полежати»

Не публікуйте текст відразу після написання, дайте йому «полежати» хоча б пару годин. За цей час ви можете згадати послуги або умови, про які забули вказати на початку. Відволічіть свою увагу, а після – заново перечитайте текст. Якщо все влаштовує – публікуйте.

последнее фото.jpg

Використовуючи ці нескладні прийоми, ви легко зможете скласти привабливе опис свого об'єкта. Пишіть коротко й про головне, розділяючи текст на абзаци. Після того, як опис буде готовим, детально пройдіться по інших пунктах оголошення. Перевірте чи заповнені всі розділи, чи вказані всі зручності. Перегляньте фотографії, чи відповідають вони реальності.

На привабливість оголошення впливає не тільки добре написаний текст, не менш важливим є якісно зроблені фотографії, адекватна ціна, наявність відгуків і заповнений календар зайнятості. Детальніше про те, як правильно заповнити всі розділи оголошення та підвищити його клікабельність, можна прочитати в нашому матеріалі.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки