Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як зробити якісні фото квартири, яка буде користуватися попитом

Як зробити якісні фото квартири, яка буде користуватися попитом

Кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. У випадку з добовою орендою житла це означає, що яким би хорошим не був його опис, без фото він майже нічого не означає. Фотографії - це, строго кажучи, доказ ваших слів. Як зробити їх неспростовними, дізнайтеся на Doba.ua.

Є два варіанти, в одному з яких можна найняти фотографа, а в іншому – зробити фотографії самостійно. Якщо ви зупинилися на другому, то перш, ніж приступити до зйомки, до неї необхідно підготуватися. Не переймайтеся, якщо у вас немає дорогого професійного фотоапарата. Нинішні смартфони і безкоштовні додатки з Play Market багато в чому спрощують задачу.  

Стануть в нагоді і кілька простих правил:

  • робіть фокусування в центрі кадру;

  • щоб уникнути розмитості зображення, використовуйте таймер або натискайте кнопку на підключеній гарнітурі;

  • не знімайте з рук і виставляйте максимальні налаштування якості, а краще закріпіть телефон на штативі або на іншій стійкій основі;

  • не знімайте зі спалахом і не деталізуйте зображення за допомогою зуму.

Как сделать продающие фотоквартиры

Далі поговоримо про підготовку квартири до зйомки. Спочатку генеральне прибирання. Можете найняти для цього клінінгову компанію або провести прибирання самостійно. Особливу увагу приділіть кахлю у ванній і на кухні, раковинам, хромованим кранам і ручкам. Вони повинні бути натерті до блиску. Інакше квартира ризикує виглядати на фото неохайною.  

Після прибирання в квартирі не повинно бути ніяких особистих речей, які могли б зіпсувати кадр, як то сумка на тумбочці біля вхідних дверей або чайник на плиті.

Важливим є і інтер'єр. Найбільш виграшно на фотографіях будуть виглядати кімнати в світлих тонах з яскравими кольоровими доповненнями. Такі інтер'єри виглядають оптимістичними і справляють позитивне враження на орендаря. Але не перестарайтеся, інакше яскравий предмет може змастити загальне враження, перетягнувши всю увагу на себе. Головне завдання, яке ви повинні ставити для себе під час зйомки, це продемонструвати саме те інтер'єрне рішення, яке спочатку було закладено дизайнером.

Как сделать продающие фотоквартиры

По закінченню прибирання приступайте до безпосередньої підготовки до фотозйомки. Збільште кількість світла в квартирі, наскільки це можливо, або виставите необхідне освітлення. Самі приміщення повинні виглядати максимально просторими, тому приберіть зайві меблі. Залиште тільки ті, які потрібні для того, щоб показати призначення кімнати (звичайно, цю проблему краще вирішувати на етапі оформлення інтер'єру квартири).

Фотографії кімнат треба робити таким чином, щоб у глядача виникало враження, що він гуляє по квартирі, тому в кадри повинні потрапляти двері в сусідні кімнати.

Кожне приміщення вимагає свого ракурсу зйомки. У спальні, кухні і вітальні доречними будуть великі плани. Не потрібно занадто деталізувати інтер'єр. Якщо вам здається, що той чи інший предмет вартий окремої уваги потенційного орендаря, введіть його на фото в ближньому, середньому або дальньому плані. Робіть знімки по діагоналі, вибудовуючи при цьому перспективу. Вдалий ракурс здатний візуально збільшити кімнату, мова йде навіть про такі маленькі приміщення, як ванна, санвузол або балкон. Для інтер'єрної зйомки в цілому характерні горизонтальні плани. Виняток становлять знімки, на яких хочуть підкреслити вертикальні лінії в оформленні.

Как сделать продающие фотоквартиры

Пам'ятайте, ви архітектор кадру. Збудуйте його композицію так, щоб вона допомагала «продавати» житло. Не обмежуйте себе в часі зйомки і кількості знімків. Зробіть якомога більше якісних фотографій, але виберіть для оголошення 5-10 найбільш виграшних.

Прописні істини:

  • фотографа не повинно бути видно: уникайте знімків навпроти дзеркал і своєї тіні в кадрі;

  • немає заваленого горизонту: вертикальні лінії повинні бути вертикальними, горизонтальні – горизонтальними;

  • уникайте потрапляння прямих сонячних променів в об'єктив, найкращий час для зйомки – з 7 до 11 ранку при незначній хмарності.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки