Головна  / Блог / Поради туристам / Банальні відмовки від подорожей або як боротися з лінню

Банальні відмовки від подорожей або як боротися з лінню

Зізнайтеся чесно, бувало, що ви відмовлялися від подорожі по тій простій причині, що сусідський собака буде по вам нудьгувати? Або що пропустіть серію свого улюбленого серіалу по кабельному? Або що вам просто лінь? Ці причини звучать як відмазки. Але що, якщо є і серйозніші? Doba.ua розібралася, що робити в такому випадку.

Маленькі діти

Малюки потребують багато уваги і батькам часто здається, що це несумісно з поїздками. З іншого боку, чи варто відмовляти собі в подорожах з їх появою? Звичайно, перші 6-8 місяців, а то і рік доведеться почекати. Але як тільки малюк підросте, з ним можна подорожувати.

Більшість попутників з розумінням ставляться до дитячих примх, але якщо ваша дитина – непосида, придумайте заздалегідь, чим розважатимете його в дорозі. Це можуть бути розповіді, настільні ігри або пазли. Крім того, подорожі – це хороша можливість познайомити його з навколишнім світом.

Що стосується активностей по приїзду, то їх теж потрібно спланувати заздалегідь. Наприклад, скласти маршрут, який не буде втомливим для малюка, і список тих місць, які відкриті для відвідувань з дітьми. Ще один важливий аспект, про який варто пам'ятати – дитяче харчування. Дуже складно знайти готель, в якій є повноцінне дитяче меню. Тому якщо ви подорожуєте з дитиною, краще орендувати квартиру з кухнею. Таким чином, це питання вирішиться без зайвих розтрат і клопоту.


Домашні тварини

Питання, як бути з домашніми улюбленцями, якщо ви зібралися в подорож, майже таке ж животрепетне, як і питання з маленькими дітьми. Але вирішити його трохи легше. По-перше, за помірну плату тварину можна віддати в притулок, де за нею доглянуть фахівці. А по-друге, можна вмовити родичів або друзів, щоб ті на час взяли тварину до себе.

Якщо ж ви вирішили відправитися в подорож з тваринкою, придбайте ручну переноску, в якій вона зможе стояти в повний зріст і повертатися на 360 градусів, а на дно постеліть гігроскопічний килимок. Але привчати його до переноски краще заздалегідь. Також необхідно придбати GPS-ошийник. З ним тварину легше знайти в разі, якщо вона загубиться.

Не варто годувати вихованця за 4-6 годин перед поїздкою. Обмежтеся водою, а відповідний корм візьміть з собою. Слідкуйте за тим, щоб дрібні тварини не знаходились на протязі, і вигулюйте великих під час зупинок транспорту. Якщо подорожуєте на своїй машині, тримайте тварину на задньому сидінні.

У більшості готелів або хостелів не передбачена можливість заселення разом з домашніми улюбленцями, тому оптимальним варіантом стане оренда квартири або будинку.


Нестача коштів

Бюджетні поїздки ніхто не відміняв. У всіх сервісах, які продають проїзні документи, є дні, коли діють знижки. Наприклад, на «Укрзалізниці» на потяги «Інтерсіті +» за місяць до відправлення можна купити квиток з 15-відсотковим дисконтом. Така ж система знижок працює на внутрішні авіарейси. Крім того, економити можна, пересуваючись автостопом і орендувавши недорогу в порівнянні з готельним номером квартиру.


Відсутність домашньої їжі

У гонитві за новими враженнями нерідко доводиться жертвувати комфортом, в тому числі і звичною їжею. Через це організм може давати збої. Бувалі мандрівники радять брати з собою в дорогу воду, фрукти та горіхи. Ці корисні продукти містять багато корисних мікро- і макроелементів і допомагають підтримувати працездатність організму на належному рівні. При цьому вони займають мало місця в багажі, так що поки ви добираєтеся до місця призначення, заощадите на перекусі в придорожніх кафе.

По приїзду необхідність вибиватися з режиму харчування сама собою відпаде, якщо замість готелю або хостелу зняти квартиру. Крім того, склавши план витрат на продукти і список страв, які можна швидко приготувати, ви скоротите витрати на їжу в кілька разів. Якщо все ж часу готувати немає, заздалегідь дізнайтеся з місцевих джерел, де в місті можна смачно, корисно і недорого поїсти.


Страх захворіти

Щоб убезпечити себе в поїздці, подбайте про аптечку з необхідними медикаментами, утеплювати взимку і не перегрівайтеся на сонці влітку, тобто одягайтеся по погоді. Уточніть, якою вона буде там, куди ви вирушаєте. Якщо в чистоті транспорту або здоров'я попутників ви не зовсім впевнені, подбайте про захисні засоби, які вбережуть від попадання всередину організму хвороботворних бактерій: антибактеріальних серветках і медичній масці.

Також змастіть слизову оболонку носа противірусним препаратом. Крім того, правильний сон допомагає зміцнювати імунну систему. Якщо ніч застане вас в дорозі, захопіть для комфортного сну беруші, маску для сну і подушку-рогалик. А щоб сон був комфортним і по прибуттю, орендуйте квартиру. Для цього треба запитати у власника наявність ліжка з ортопедичним матрацом. Також в подорож можна забувати про фізичні вправи.


А якщо ж причина відмови від подорожей криється виключно в ліні, то ви добровільно позбавляєте себе вражень, здатних подарувати сили для нових звершень. Тому рекомендуємо прямо зараз зайнятися плануванням захоплюючої поїздки!



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки