Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Ідеальна квартира: як зробити красиві світлини без професійної техніки

Ідеальна квартира: як зробити красиві світлини без професійної техніки

Красиві знімки в оголошеннях виглядають вигідніше та привертають більше уваги потенційних гостей. Якісні світлини квартири не обов'язково повинні бути зроблені професійним фотографом – їх можна зробити й самостійно, використовуючи звичайний смартфон і дотримуючись кількох простих рекомендацій.

Підготовчий етап

  • Прибирання

Перше, що потрібно зробити, перед тим, як фотографувати житло, – ретельно прибрати у квартирі. Протріть всі поверхні від пилу та видимих ​​забруднень, помийте посуд, натріть до блиску змішувачі на кухні та у ванній. Всі зайві предмети (прасувальні дошки, сушарки для білизни) та свої особисті речі (сумки, одяг) бажано заховати. Додати життя в кадр можна, залишивши кілька інтер'єрних деталей – вазу з квітами, фрукти, журнали або книги

Важливо! Пам'ятайте, що світлини повинні відповідати дійсності. Всі меблі та техніка, зображені на знімках, повинні бути у квартирі при заселенні гостей.

уборка квартира.jpg

  • Освітлення

Велике значення має світло. Щоб знімки вийшли якісними та красивими, важливо вибрати правильне освітлення. Проведіть день у квартирі, щоб зрозуміти, в який час інтер'єр виглядає найбільш привабливо.

Зазвичай, найкраще світлини виходять вранці, коли сонячне світло м'яко освітлює кімнати. Якщо квартира розташована на сонячній стороні, краще фотографувати її вранці, поки сонце не дуже яскраве. У літню пору це період з 07:00 до 11:00 ранку. Красиві знімки можна зробити й у вечірній час при наявності професійної техніки та хорошого освітлення. Але фотографуючи на смартфон, намагайтеся використовувати природне світло.

квартира свет.jpg

Що фотографувати

  • Загальний план

Оцініть свою квартиру з точки зору дизайнера, подумайте про переваги вашого житла, про те, що робить вашу квартиру унікальною. Це може бути сонячне світло, що красиво заглядає у вікна в певний час доби, незвичайний візерунок плитки у ванній, сучасний дизайн або зручне планування.

В оголошенні на Doba.ua обов'язково повинні бути загальні знімки всіх кімнат, включаючи кухню та санвузол. На світлинах повинні бути зображені всі спальні місця. На місце головного фото можна встановлювати тільки світлину загального плану кімнати, на якій видно спальне місце, або загальний план кухні. На знімках не повинно бути видно людей або тварин (враховуйте це, роблячи фото напроти дзеркала).

общий план кухни.jpg

  • Деталі

Якщо у квартирі є деталі, на які хочеться звернути особливу увагу, зробіть серію фотографій. Одне фото кімнати із загальним планом, що розкриває планування, а інше – великим планом того самого об'єкта. Такими деталями може бути камін, диван, підвісне крісло, панорамний балкон – все те, що робить вашу квартиру унікальною.

Важливо! Фотографії, що розміщуються на Doba.ua, не повинні містити інформацію рекламного характеру (логотипи інших компаній, написи або посилання).

квартира пример.jpg

Як фотографувати

  • Формат

Щоб фотографії в оголошенні виглядали якісно, їх розмір повинен бути не менше 600х800 пікселів. Формат фотографії повинен бути * jpg, * jpeg або * png.

Робіть знімки в альбомному (горизонтальному) форматі. Саме так приміщення бачить людина в житті, тому такі фотографії будуть виглядати більш привабливо в оголошенні.

  • Ракурс

Світлини виглядають глибшими та організованішими, коли в одному кадрі зображені об'єкти на різних планах. Для цього використовуйте кутові ракурси (стаєте в кут кімнати та фотографуйте загальний план звідти). Можна піднятися на стілець або драбину. Якщо планування дозволяє, робіть знімки так, щоб було видно перехід з однієї кімнати в іншу.

Якщо в приміщенні є яскраве джерело світла (вікно або яскрава лампа), намагайтеся робити фотографії спиною до них.

квартира из угла.jpg

Як обробляти

Обробка – необов'язковий етап. Але вона допоможе зробити світлини більш привабливими, особливо якщо вони були зроблені при поганому освітленні. Особливо актуально це буде для кімнат, куди не потрапляє природне світло – коридор, санвузол. За допомогою обробки можна прибрати зайвий жовтий колір від штучного освітлення.

За допомогою безкоштовних фоторедакторів можна злегка освітлити фотографію, пом'якшити тіні, вирівняти горизонт або додати трохи яскравості. Бажано, щоб всі знімки були оброблені однаково, так вони будуть виглядати більш гармонійно.

Вдало зроблені знімки можна використовувати не тільки для оголошення на Doba.ua, але й для просування свого об'єкта через Instagram. Детальніше про це можна прочитати в нашому блозі.

Важливо! Під час обробки фотографій для оголошення на Doba.ua не можна використовувати колірні фільтри. Всі предмети та кольори, зображені на знімку, повинні відповідати дійсності.

обработка.jpg

Зробити якісні фотографії квартири можна самостійно без професійної техніки. Досить «зловити» хороше природне світло та підібрати правильний ракурс. Перед тим, як робити фотографії, погортайте каталоги з професійними знімками, подивіться фотографії житла на сайтах зі стоковими світлинами та фотохостингах, наприклад в Pinterest. Робіть якомога більше фотографій, щоб потім було легше вибрати максимально вдалі кадри.

Красиві світлини привертають увагу гостей, а якісний опис допомагає зупинити вибір саме на вашому житлі. Як оновити опис, що існує та зробити його ефективнішим ми писали ось в цьому матеріалі.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки