Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як почати бізнес подобової оренди з нуля

Як почати бізнес подобової оренди з нуля

Що робити, коли питання додаткового заробітку стоїть гостро, а часу на те, щоб все організувати, в обріз? Які є швидкі та одночасно надійні способи заробити? І чи можна випадковий заробіток перетворити у власний стабільний бізнес? Однозначно, так! Багаторазово перевірений спосіб – здача квартир подобово як бізнес. При уявній складності це один з найпростіших і швидких варіантів: перший прибуток можна отримати вже через місяць, а то й раніше. Як заробити на короткостроковій оренді, піде мова в блозі Doba.ua.

Бизнес посуточной аренды

 На заперечення, що бізнес на подобовій оренді квартир неможливо почати без вільної житлоплощі, скажімо, що з цієї, здавалося б, непростої ситуації є легкий вихід або навіть цілих три.

  • Перший – орендувати житло у власника довгостроково, будь то квартира або будинок, і здавати його подобово. Це дуже поширений спосіб. Головне – попередьте власника про те, що плануєте здавати житло в суборенду.

  • Другий варіант підійде, якщо у вас є власна квартира в центральних районах міста. Ціна за неї буде на порядок вище, ніж за квартиру на околиці. Самому ж при цьому можна орендувати житло в передмісті та заробити на різниці.
  • І ще один варіант, який, правда, на перших етапах більше енерго- і ресурсомісткий, – це іпотека в новобудові. Попри те, що він найскладніший, за підсумком ви отримуєте сучасне житло, кредит за яке погашаєте не коштом кровно зароблених, а коштом оренди тієї ж квартири.

Бизнес посуточной аренды

Ринок подобового житла в Україні

Коли ви визначилися з тим, де винаймати квартиру для суборенди та якою вона повинна бути, саме час досконально вивчити сам ринок подобово житла. Це допоможе зрозуміти, яка ціна буде найбільш прийнятною і конкурентоспроможною, а також передбачити ризики в високий і низький орендні сезони. На практиці аналіз ринку виглядає наступним чином: перегляд оголошень про подобову оренду житла в вашому районі, аналіз додаткових послуг, які надає орендодавець разом з орендою, прозвон найбільш привабливих варіантів щодо актуальності ціни та особистий перегляд квартир.

Зібравши необхідну інформацію, вам буде набагато легше зрозуміти переваги саме вашої квартири. Безумовний плюс, якщо вона знаходиться недалеко від станції метро, ​​аеропорту, авто- або залізничного вокзалу. Але навіть якщо це не так, увагу до наявного у вашому розпорядженні житла можна залучити завдяки приємному лаконічному і сучасному інтер'єру. Мандрівники, які приїхали на кілька днів відпочити, охочіше поселяться в затишній квартирі, навіть якщо часу на те, щоб до неї дістатися, потрібно більше, ніж зупиняться в неохайній халупі біля вокзалу. Крім того, якісний ремонт та інтер'єр на порядок підвищують вартість оренди.    

Бизнес посуточной аренды

Яку квартиру краще винайняти?

Найбільшим попитом серед туристів користуються 1- та 2-кімнатні квартири. Зверніть на це увагу при покупці або пошуку житла в суборенду. Тут ми впритул підходимо до питання про те, які найчастіше бувають орендарі. Як правило, це пари, які вирішили влаштувати романтичний вікенд, молоді сім'ї з маленькими дітьми (бо діти вимагають особливого режиму харчування і сну, забезпечити який в умовах готелю набагато складніше), відряджені співробітники та бізнесмени. Набагато рідше зустрічаються випадки, коли в місто приїжджають великі дружні компанії, які шукають в оренду 3 або 4-кімнатні квартири. Тому при облаштуванні житла необхідно враховувати потреби клієнтів, які частіше користуються послугами подобової оренди житла.

Кращий сервіс подобової оренди квартир

Після того, як ви почали свій бізнес, саме час подбати про клієнтську базу. Просувати житло і забезпечити стабільний попит допоможе грамотно складене оголошення та правильно обраний онлайн-ресурс, де ви розмістите свої оголошення. Крім іншого, напрацювання клієнтської бази допоможе забезпечити хороше співвідношення ціни і якості. У такому випадку, навіть якщо люди не орендують житло повторно, вони із задоволенням порекомендують його своїм родичам і друзям.

Бизнес посуточной аренды

У наступній статті на Doba.ua ми більш детально розповімо про те, як грамотно скласти якісне оголошення.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки