Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як успішно працювати з декількома квартирами

Як успішно працювати з декількома квартирами

Варто увійти в прибуткове русло, здаючи одну квартиру подобово, як виявляється більш значний апетит. І ось вже ви заглядаєте на другу, третю квартиру. Адже так приваблива перспектива заробляти ще більше! Але наскільки це вигідно і які умови необхідні для перспективного багатоквартирного бізнесу? Давайте розбиратися разом. 

Чи вигідно здавати кілька квартир подобово

Якщо звернутися до практики, зокрема на форуми та сайти по оренді подобово, то можна знайти переважно позитивні відгуки про це. В середньому, прибуток з декількох добових орендних площ перевищує приблизно в два-три рази середню заробітну плату.

Також прибуток можна збільшити, якщо розподілити квартири по тривалості оренди. Простіше кажучи, якщо у вашому розпорядженні є кілька квартир, то частину ви можете здавати саме подобово, а другу частину – на більш тривалий термін. Не обов'язково йти в довгострокову оренду, можна вказати умову проживання від тижня до двох, наприклад. Таким чином ви звільните час для роботи з тими, хто орендує на добу, а також зможете заробити більше на тривалій оренді.

подобова оренда квартири

Разом з цим, робота з декількома квартирами передбачає зростання не тільки прибутку, але і витрат. А через те, що подобовий бізнес має поняття сезонності, прибуток може бути досить нестабільним. Тому добре мати варіанти «про запас» або ті, які точно дадуть результат – квартири в центрі, апартаменти з підвищеним комфортом і так далі.

Як організувати оренду кількох квартир подобово

Ми вже розповідали вам, що подобова оренда може бути не тільки пряма, але і за умовами суборенди. Якщо ви працюєте за цим принципом, то важливо буде тримати в голові усі договори, умови роботи з орендодавцями «першої ланки» і не плутатися.

Якщо ж ви тільки купуєте нерухомість для подобової оренди, то на перший раз треба буде вкласти чималі суми. До речі, не дивлячись на довшу тяганину з документами, краще вибрати кілька однокімнатних квартир, ніж дві-три більших.

Невеликі квартири простіше в обслуговуванні і користуються великим попитом. І відповідно, швидше почнуть приносити користь.

Але в будь-якому випадку важливо розуміти, що багатоквартирний подобовий фонд вже приймає характер бізнес-структури. Відповідно, потрібна більш ретельна організація процесів. Як мінімум тому, що у вас на все може не вистачити рук. Щоденні виїзди і заїзди, прибирання, контроль чистоти і ремонту, робота з фінансами. Самостійно це можна контролювати, маючи в розпорядженні одну-дві квартири. Більше значить складніше.

Подобова оренда однокімнатної квартири

Добова оренда однокімнатної квартири

Саме тому ми рекомендуємо переходити на роботу з декількома квартирами поступово. З часом вам слід буде перекваліфікуватися в менеджера та керівника.

У свою команду для кращої продуктивності найняти адміністратора, який буде контролювати роботу «підрядників».

Тобто найнятих вами прибиральниць, прачок, ремонтних бригад для косметичної підтримки квартир у порядку.

Вся ця робота при правильній організації виводиться на автоматизований рівень, а ваше завдання зводиться до роботи з дзвінками, контролю адміністратора і роботі з рекламою. Само собою, пізніше ви зможете і ці завдання перекласти на інших осіб - взяти на віддалену посаду людину, яка займеться роботою із сервісами броні, а також бухгалтера.

Але, мріючи про таку злагоджену роботу, пам'ятайте, що подібна команда має отримувати гарну платню і відрізнятися організованістю. Та й самі квартири залишати на підлеглих не слід - потрібно навідуватися туди періодично.

Здавати квартиру в оренду подобово

Здавати квартиру в оренду подобово

До того, як ви напрацювали фінанси і досвід, щоб передати справу найнятим працівникам, будьте готові до забігів між квартирами і до численних дзвінків. Кілька мобільних номерів, облік всіх постояльців, прибирання та підтримання старанного зовнішнього вигляду квартир - все це спочатку лежить на вас.

Тому бажано переходити на кількість, знаючи все про якість.

Тобто, маючи хороший досвід в подобовій оренді однієї квартири.Можливо, ця заплутана зона відповідальності подобової оренди кількох квартир виглядає трохи страшно – це може стати дійсно хорошим бізнесом. Важливо лише розуміти, що як і будь-який бізнес вона вимагає регулярні витрати, вкладення і готовність працювати.

Ну а якщо ви все ж зважилися поступово захоплювати ринок подобової оренди житла, то ласкаво просимо в нашу команду!

 



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки