Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як в Харкові правильно і вигідно здати квартиру в оренду подобово

Як в Харкові правильно і вигідно здати квартиру в оренду подобово

Ринок подобової оренди в Харкові добре розвинений і здавати тут квартиру - справа дуже прибуткова. Доказ тому – cотні оголошень про добове житло від харківських власників на Doba.ua. Сьогодні ми постараємося розібратися, як зробити свій подобовий орендний бізнес найбільш вигідним в цьому чудовому місті.

Положення на ринку добової оренди Харкова

Орендна нерухомість в Харкові користується великою популярністю круглий рік. Місто входить до п'ятірки найбільш відвідуваних в Україні. Причина тому – туристичні визначні пам'ятки, розвинена ділова і виробнича інфраструктура, а також велика кількість навчальних закладів. Офіційно місто вважається студентським, зокрема заочні студенти часто користуються послугами подобової оренди. Також тут часто проводять вставки, саміти і конференції, тому і ділових платоспроможних клієнтів у орендодавців вистачає.

здати квартир в оренду Харків

Ринок майже не просідає під впливом сезонності – в осінній та весняний період в місті багато студентів, в зимовий і літній –  туристів. Тому коливання цін в залежності від пори року майже не спостерігається і становить близько 5%-7%.

Разом з цим подобові орендодавці істотно виграють у конкурентній боротьбі з агентствами нерухомості. Незважаючи на те, що у кожного орендодавця є в наявності в середньому від 1 до 4 квартир, тоді як у агентств цих квартир десятки, ціна грає на руку власникам. Нерухомість подобово прямо від власника обходиться гостю на 30%-50% дешевше. І туристи про це знають, вважаючи за краще знімати квартиру в Харкові без посередників, приносячи тим самим прибуток власникам нерухомості.

Що стосується умов нерухомості, то нинішні подобові квартири практично не поступаються готельним номерам тієї ж категорії. Тому, плануючи здавати квартиру, ви повинні орієнтуватися на європейський стандарт хорошого готелю. Разом з цим ціна за квартиру все одно буде нижче, ніж за номер в готелі, оскільки спектр послуг, що надаються, куди менше.

Середня ціна на квартири подобово від власника в Харкові варіюється в таких межах:

  • однокімнатна від 250 до 700 грн;
  • двокімнатна від 450 до 1 000 грн;
  • трикімнатна від 650 до 2 000 грн.
  • Найбільш популярні райони для здачі житла

    Згідно з останніми соціологічними даними, місцеві жителі визначили трійку найбільш комфортних для життя районів. Цей рейтинг виглядає наступним чином:

    1. Шевченківський (колиш. Дзержинський);
    2. Немишлянська (колиш. Фрунзенський);
    3. Московський.

    Найменш комфортним для проживання був названий Основ'янський (колиш. Краснозаводський) район Харкова в силу екологічної, соціальної та інфраструктурної особливостей. Частково цю ж позицію поділяють і туристи, тим часом виділяючи ще два райони, в яких в основному і поселяються, приїжджаючи до Харкова.

    де зняти квартиру на добу Харків

    По-перше, це Нагорний район (колиш. Північний). Саме тут розкинулася площа Свободи і підноситься відомий на всю Україну Харківський національний університет ім. Каразіна. У цьому ж районі знаходяться міський зоопарк, Будинок з химерами, іподром, встановлено чимало пам'ятників. Зручна транспортна розв'язка, велика кількість цікавих місць і близькість до головного ВНЗ міста привертає постояльців круглий рік.

    По-друге, популярний серед приїжджих Київський район. Він вважається центральним районом Харкова і також зібрав у своїй окрузі велика кількість навчальних закладів і цікавих місць. Тут селяться заочники автомобільного, архітектурного університетів, ХПІ та багатьох інших навчальних закладів. Тут же розташована площа Архітектора, яку вносять буквально в кожен путівник по Харкову.

    Тому, можна сказати, що п'ять найбільш вдалих районів для здачі житла в Харкові визначаються самі собою: Шевченківський, Немишлянський, Московський, Нагорний і Київський. Вам вже вирішувати, де ви вважаєте за краще займатися своїм бізнесом.

    ринок оренди в Харкові

    Що повинно бути в квартирі

    Так як у Харків приїжджають не тільки студенти, а й просто відпочиваючі, а також вельми платоспроможні мандрівники, то варіацій для оформлення квартир може бути маса.

    У найбільш простих і класичних квартирах досить мінімуму – ліжка чи дивана, журнального столика, комода, телевізора, чайника, праски, мікрохвильові печі і водонагрівача. Важливий ремонт, він повинен бути охайним і максимально свіжим. Нинішній орендар вже не погоджується на злегка потріскані шпалери і готовий за ту ж ціну знайти варіант трохи краще, пожертвувавши розташуванням.

    У квартирах більш високого класу додатково встановлюються кондиціонери, пральні машини, кавоварки. Можливо джакузі або сауна, ортопедичний матрац. В ремонті вже можуть бути присутніми оригінальні дизайнерські рішення. Мешканці більш дорогих квартир готові платити за естетику, а також за обслуговування. Тому, претендуючи на високий заробіток, будьте готові надавати максимум послуг та виконувати максимум бажань своїх постояльців.

    Крім цього ми нагадуємо, що нерухомість важливо здавати офіційно, також важливо укладати договір з кожним гостем. А також бути ввічливим і уважним. Виконуючи всі ці нескладні умови, а також орієнтуючись на описані вище дані, ви зможете зробити свій подобовий бізнес прибутковим. Бажаємо успіху!



    Більше 25000 квартир
    по всій Україні
    Прямі контакти
    власників житла
    100% модерація
    усіх квартир
    Тількі реальні
    відгуки