Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Здаємо квартиру батькам з маленькими дітьми

Здаємо квартиру батькам з маленькими дітьми

У пошуках ідеального орендаря власники квартир часто відмовляють клієнтам потенційно небезпечних категорій. Так на пару днів приїхати в інше місто і зняти квартиру стає проблематичним, наприклад, гостям із домашніми улюбленцями або молодим сім'ям з малюками. Але якщо про постояльців з тваринами ми вже говорили, то розберімося, чи дійсно потрібно відмовляти новоспеченим батькам?

Дитина – зона ризику

В першу чергу при виборі орендаря господар житла покладає надії на його благонадійність та охайність, що також досить важливо. Буде неприємно, якщо після пари днів проживання орендарі залишать розруху, зіпсоване майно і прихоплять із собою щось з квартири.

Маленька дитина у свідомості орендодавців давно асоціюється з образом кричущого і галасливого любителя помалювати на шпалерах і підпалити фіранки. І, почасти, ваш страх як власника недешевого майна, зрозумілий.
Так само, як є ризик занепокоєння сусідів гучними студентами-постояльцями, так і нічні крики немовляти можуть потривожити їх спокій. А якщо ще й батьки дійсно молоді, де гарантія, що вони зможуть встежити за своїм чадом і вчасно відтягнути від блискучих шпалер.

Батьки дітей вельми примхливі та вибагливі у виборі житла. Якщо залишаються довше, ніж на один день, то потребують частішої зміни білизни та прибирання, можуть запросити дитяче ліжечко.

Страхуємо себе від форс-мажорів

Але не все так страшно й драматично. На ділі діти мало чим відрізняються від дорослих постояльців. Вихована дитина розуміє грань між своїм і чужим, контролює звук сміху і крику, не стрибає після опівночі та реагує на встановлені правила. Згадайте усіх дітей з вашого найближчого оточення – невже всі вони суцільні Петрови й Васєчкіни?

Так, ніхто не застрахований від того, що обіцяний батьками порядок надалі перетворюється в цілковитий деструктив! Але, по-перше, так може статися, знову ж таки, з будь-яким гостем. А по-друге, від зайвих хвилювань вас убезпечить правильно складений договір.

Так, ми вже не раз говорили про це, і повторюємо знову – обов'язково укладайте договір, обговорюйте правила та вказуйте в документі всі можливі форс-мажори.

Немає потреби розписувати всі можливі біди, які здатний вчинити маленький гість. Повірте, жодної фантазії дорослого не вистачить передбачити порив дитячого креативу. Досить вказати, що в разі псування майна, потрібно буде сплатити компенсацію. Що комендантська година є однаковою як для дорослих, так і для дитини. Проговоріть всі важливі нюанси особисто. Пам'ятайте, що усний договір теж вважається укладеним і надалі дає право відстоювати свою позицію.

Готовність заселяти батьків з малюками істотно розширює вашу потенційну аудиторію. У перспективі можна придбати у квартиру складне дитяче ліжечко та дитячий стільчик. Це стане для ваших гостей приємним сюрпризом та змотивує повернутися ще раз.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки