Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Як без проблем здавати житло круглий рік

Як без проблем здавати житло круглий рік

В Україні послуга подобової оренди житла як доступна альтернатива проживанню в готелях користується великою популярністю. І українці, і іноземці, відправляючись на відпочинок з рідними, перебуваючи в місті з діловим візитом або просто перебуваючи проїздом, хочуть зняти квартиру подобово, тому що це одночасно і комфортно, і вигідно. Орієнтуючись на той чи інший вид туристів, власники житла подобової оренди можуть розумно організувати бізнес і отримувати стабільний дохід незалежно від сезону.

Де найчастіше знімають житло подобово

Говорячи про найбільш популярні напрямки серед туристів, в першу чергу мова заходить про великі міста: Київ, Одесу та Львів. Тут сконцентровано майже 40% з існуючих на ринку пропозицій. Оскільки всі три міста в однаковій мірі є і туристичними, і бізнес-центрами, не дивно, що в них короткострокова оренда затребувана цілий рік. Але не варто списувати з рахунків інші обласні центри, такі як Дніпро, Харків і Вінниця. Добова оренда тут також користується популярністю, але частіше серед підприємців і людей, які знаходяться у відрядженні.

Серед інших популярних в Україні напрямків туризму можна виділити рекреаційний і релігійний. Перший має на увазі відпочинок і оздоровлення як на морських курортах (Кирилівка, Арабатська Стрілка), так і на курортах з мінеральними водами (Трускавець, Берегове), другий – паломництво до святинь (Почаїв).

Більшою мірою від сезонності залежить спортивний і екстремальний туризм. Так, взимку користується популярністю відпочинок у Карпатах, влітку – відпочинок на узбережжях Чорного та Азовського морів.

Привертають до міста туристів також масштабні музичні, спортивні, гастрономічні і сезонні події. Наприклад, в середині весни багато туристів відправляються в Ужгород, де в цей час цвітуть сакури і нарциси. Мандрівники, які захоплюються пізнавальним туризмом, частіше відправляються туди, де знаходяться знакові історичні пам'ятки.

Навіть в тому випадку, якщо ваша квартира знаходиться в одному з найбільш затребуваних туристичних міст, це не гарантує того, що вона буде користуватися популярністю. У кожного потенційного орендаря вимоги до подобового житла відрізняються в залежності від причини поїздки, сезонності, регіону та фінансових можливостей. Але існує ряд узагальнених чинників. Якщо їх врахувати, шанси на те, що частіше будуть вибирати саме вашу квартиру, значно збільшаться.

Характеристики найпопулярніших квартир під подобову оренду

  • Ціна. Не секрет, що на формування ціни впливає сезонність. Однак в високий туристичних сезон багато власників грішать тим, що ставлять завищену ціну в надії знайти туриста, якому «нікуди діватися». Але такий прийом спрацьовує тільки один раз. В майбутньому це загрожує негативними відгуками, а в крайніх випадках – і блокуванням аккаунта на сайті. І справа тут не в горезвісній невідповідності ціна / якість, а в тому, що кожен мандрівник хоче заздалегідь розрахувати суму, необхідну йому на поїздку. Тому так важливо вказувати в оголошенні актуальну ціну, відповідну місцю розташування і укомплектованості житла.
  • Онлайн-бронювання. Ця ще досить нова в Україні послуга значно підвищує шанси на оренду, а також забезпечує стабільний попит. Потенційні орендарі охоче шукають житло серед пропозицій, де вказана актуальна інформація про вільні дати заїзду та вартость. Крім того, онлайн-бронювання позбавляє власників від довгих телефонних дзвінків, а завдяки зручному функціоналу, домовитися і отримати оплату за оренду житла можна в найкоротші терміни. 

  • Інтер'єр. Завжди приємніше зупинятися в квартирі, яка буде задовольняти не тільки за ціною, але і по внутрішньому оздобленню. Саме останнє відповідає за те, чи захочуть гості повернутися до вас повторно і порадити житло своїм друзям, або в наступний раз будуть підшукувати інше. Для того, щоб квартира відповідала останнім модним трендам в інтер'єрі, не обов'язково щороку проводити капітальний ремонт. У більшості випадків достатньо невеликих косметичних змін, а то і простий перестановки меблів, щоб житло перетворилося. І звичайно, не забувайте про грамотні якісні фото в оголошенні.
  • Укомплектованість. Вкрай важливим фактором є оснащення квартири всім необхідним для проживання, в тому числі побутовою технікою. Навіть незначні на перший погляд дрібниці у вигляді посуду і ванного приладдя грають роль, що вже говорити про такі громіздкі речі, як постільна білизна, рушники і фен, якими зовсім не хочеться перевантажувати валізи.

  • Чистота. Безперечно, ще одним важливим факторів є чистота. За даними Doba.ua велика частка негативних відгуків гостей стосується саме охайності орендованої квартири. Але краще їх попереджувати. Саме тому необхідно, щоб перед кожним новим заселенням проводилося якісне генеральне прибирання, замінялися постільні та ванні приналежності, рушники.

  • Звітні документи. Як не дивно, але цей пункт для більшості власників до цих пір залишається досить делікатним. Але якщо для звичайних туристів договір і чек про оплату не настільки важливий, то для тих, хто перебуває у відрядженні, вони можуть бути вирішальними при виборі житла. Для того, щоб підвищити його затребуваність, рекомендуємо надавати звітні документи і оформляти договір короткострокової оренди. Це в рівній мірі дасть додаткову гарантію гостям і убезпечить вас як власника від недобросовісних постояльців.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки