Головна  / Блог / Для владельцев квартир / Бізнес на квадратних метрах подобова оренда житла

Бізнес на квадратних метрах подобова оренда житла

Як відомо, святе місце порожнім не буває. У той час, коли ринок довгострокової оренди житла перестав активно розвиватися, підприємці зорієнтувалися і переключилися на добову оренду. Але перед тим, як перейти до розгляду плюсів і мінусів цього виду бізнесу, повернемося назад і проаналізуємо передумови.

Свого часу подобова оренда житла як бізнес мало кого цікавила. По-перше, тому, що в порівнянні з довгостроковою орендою вона вимагала більше часу, хоча одночасно могла приносити і більший дохід. Коли економіка в цілому була стабільною, підприємці, які займалися нерухомістю, могли дозволити собі невелику шкоду замість збереження такого ресурсу, як час. Коли ж через кризу умови на ринку посилилися, проблеми довгострокової оренди житла встали особливо гостро. На практиці це означало збільшення цін відповідно до зростаючого курсу валют з боку власників і масовий розрив договорів з боку орендарів через те, що останні позбавлялися своїх робочих місць, або їх заробіток не міг покрити витрати на житло. В результаті порожніми опинилися сотні квартир. Кожен день такого простою коштував чималих грошей.

Бизнес на квадратных метрах
Вихід був знайдений, коли власники переключилися на добову оренду, так як люди продовжували здійснювати короткострокові поїздки в інші міста по роботі, навчанню або з метою відпочити. У той же час вони не були готові платити великі гроші за готель, де все одно не отримували того рівня комфорту, до якого звикли вдома. Для власників це стало золотою жилою. Виявилося, що місячну вартість квартири можна відбити за 2-3 тижні, а якщо пошуком мешканців займатися більш активно, заробіток можна збільшити вдвічі, а то й утричі. Така перспектива згодом спокусила і тих орендодавців, які продовжували здавати квартири в довгострокову оренду. Зараз інтерес до подобової оренди не пропав, а тільки збільшився. Якщо ви вже замислювалися над тим, щоб почати свій бізнес в цій сфері, розберемося в його специфіці.
Бизнес на квадратных метрах
З чого почати? Наведіть квартиру, яку збираєтеся здавати, в товарний вигляд. Далі проаналізуйте ціни на ринку і визначитеся з тієї, яку ви встановите за оренду своєї житлоплощі. З огляду на те, що в цій сфері буває високий і низький сезон, передбачте систему знижок, яка не дасть вашій квартирі пустувати навіть в період затишшя. Зверніть увагу на те, як будете рекламувати квартиру. Серед безлічі способів найбільш виграшний - розміщення оголошень на спеціалізованих онлайн-ресурсах. Його безумовні переваги – це широке охоплення аудиторії, можливість додати безліч якісних фотографій, а також робота з відгуками клієнтів.
Бизнес на квадратных метрах
Ще одним важливим фактором є мінімальна витрата коштів на початковому етапі і швидка окупність надалі, а також те, що цей вид діяльності можна поєднувати з іншими.
Які ж недоліки у подобової оренди житла? Ми згадували раніше, що в першу чергу це час. Він знадобиться на те, щоб розміщувати постояльців, вести графік заселення і виселення, стежити за цінами на ринку нерухомості, а також постійно займатися просуванням рекламних оголошень. Але в порівнянні з достоїнствами такого виду бізнесу, цей недолік – ніщо.



Більше 25000 квартир
по всій Україні
Прямі контакти
власників житла
100% модерація
усіх квартир
Тількі реальні
відгуки